18 September, 2016

Cuti-Cuti di Lexis PD untuk Nana yang baru abis pekse UPSR


Cuti-Cuti di Lexis Port Dickson pada15-16 Sept 2016. Ingat nak try chetel yang ada swiming pool dalam rumah tapi ternyata acik tertipu. Perlu anda ingati yg Lexis ni ada 3  jenis di PD tu...Lexis aje,
Lexis Hibiscus dan Grand Lexis. Jangan ingat sumo samo yo... Yg ada pool tu Grand lexis dan kena pilih yg ada pool sebab bukan sumo ada pool.


Tapi kalau nak pi senia..elok bawak pancing sebab ada pengunjung bawak pancing kat sini..banyak gak ikan dio dapek. #menyesal tak bawak pancing. Dio guno umpan udang jo katea.


Tapi senia ado gak tompek nak mandi laut..Bersih gak laut eh. Nak mandi kolam, kono pakai swimming sut. Kita tak do pulak, terpakso menyamar kat pool hotel sebolah sebab tu gamai mandi pakai baju biaso jo.. kui kui kui..
Apo2 pun acik bagi 3 bintang jo tompek ni. Sesuai utk org yg baru kawin jo kot sebab kito yg anak berderet ni, susah nak keluar pi makan. Mahal pun mahal gak walaupun tak de pool.

05 September, 2016

Hijab Festival di PKNS BangiMira's

Mira's Sushi pun terlibat dgn Festival ni
 3 hari terlibat dengan Hijab Festival di Bangi. Peh penat dan menghiburkan. Tak sangka sushi aku di terima oleh pengunjung2 di sana. Boleh di katakan selama 3 hari tu sold out sushi2 ni. Alhamdulillah.
Banyak gak terjual disana

Mira's Sushi

Ray Era dan Achey Bochey

Sekali retis kou
 Siap retis pun datang menjenguk bootjh kami. Sushi Mira dengan Ice Cream Jeng terbaekk
Retis lagi kou

My supporter

Mira's Sushi Chef

My Sekutu


Supporter dari kawan2

Our sekutu



Sekali abis la pulak ice cream

25 Ogos, 2016

Ekonomi bertambah teruk, kena cari alternetif lain

Posing mo van Ice Cream
 Ekonomi negara bertambah teruk dibawah pentabiran PM yang rasa dia baguh sangat sedangkan negara bertambah melarat. Rakyat-rakyatnya rata-rata terpaksa membuat dua tiga kerja untuk menyara kehidupan sedangkan dia dan keluarga dia hanya tersenyum kambing menanti derma dan hadiah berjuta-juta yang sorang pun tak berani nak pertikaikan.
Inilah van Ice Cream eh
 Tak kurang eh den..walaupun den ado kodai..den terpakso menjual ice cream mo sushi untuk membantu kodai den menambahkan pendapatan kodai. Ko tak..den den pun tak bergaji.
Sushi-sushi yang dah di tempah
 Masuk hari ini dah 2 minggu den buek kojo ni...nampak dah ke positif eh walaupun lum untung bona. Sushi yang mendapat sambutan sekarang. Moga-moga Allah permudahkan rezeki den..amin

Bersama Jeng Owner Van Ice Cream Hobin Jeng

Ramai gak kastermer

Posing tetap posing

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tentang Blog

Blog ini merupakan blog keluarga den. Yang berkenaan dengan keluarga den ajo dan khas untuk keluarga den , harap maklum.

Ucapan

Kami sekeluargo mengucapkan selamat menyambut tahun baru pada semua yang mengenali den dan keluargo den umumnya dan kodai den amnyo..Apa azam baru??

Harian Metro: Setempat